Entreprenörskap handlar om ett sinnestillstånd mer än något annat. Ett sätt att tänka och se på världen runt omkring sig.

Entreprenören har en drivkraft att gå sin egen väg och att vara fri att fatta sina egna beslut.

 

 

 

Vad är det som gör en entreprenör framgångsrik och lyckad? Tankens kraft är nog en stor del av svaret. Det kan översättas till, vad gör en framgångsrik människa framgångsrik? Oavsett om det är en elitidrottare, filmstjärna eller entreprenör så finns det en minsta gemensam nämnare. Det är just tankekraft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att vara entreprenör har både för och nackdelar. En av fördelarna är att man har klivit utanför rollen som anställd. Det kan ju även ses om en nackdel så klart om man har trygghet som sitt högsta mål i livet. Å andra sidan kan man ju säga att det kanske är mer trygghet i att själv ha kontroll över sitt öde snarare än att råka ut för varsel och sänkt produktion som anställd.

 

 

Åtminstone i sitt sinne. Även om man är anställd och jobbar heltid på ett företag så finns det bitar i entreprenörskapet som man kan använda och omsätta till den fasta anställningen. Främst att man kan tänka som en företagare i sin anställning. Fundera på vilket värde man tillför sin arbetsgivare. Skulle jag anställa mig själv idag med dessa resultat? Det är en nyttig fråga att ställa sig regelbundet. En annan aspekt av att tänka som en entreprenör inom en fast anställning är att man gör sitt för att hålla kostnader nere i företaget.

Man kan hela tiden titta på effektivare och bättre lösningar att göra sitt jobb på och sedan komma med dessa förslag till sin chef. Alltför många människor av idag sitter bara av sin tid och efterfrågar endast vad företaget kan göra för dem. Varför inte vända på frågan och fråga vad kan jag göra för företaget?

 

Det traditionella entreprenörskapet är ju det man tänker på när man pratar om entreprenörskapet som sådant. Skaparen, uppfinnaren, han eller hon som får saker att starta upp och börja leva sitt eget liv. Gemensamt för de flesta entreprenörer är att de drivs av en skaparlust och en inre eld. En eld som när andra tycker man skall släcka den bara flammar upp och brinner allt starkare. Entreprenören reagerar starkt på fraser  som, " - det är ingen idé" eller "- det där är väl inte möjligt". 

 

Många entreprenörer kännetecknas av att de har något att bevis för någon som kanske inte trott på dem eller sagt något om deras förmåga att lyckas i livet i deras tidiga liv. En förälder eller lärare eller annan betydelsefull person som man vill bevisa för att man kan.

En känsla av att "jag skall minsann visa dem". Det är ofta den känslan som driver entreprenören vidare när han eller hon möter motgångar. Där många skulle gett upp och packat ihop jobbar entreprenören på oförtrutet och med en obändig vilja.

 

 

 

 

Affiliator.com

 

 

 

 

 

 

 

 

ES

EntreprenörStart